Coronabeleid

Coronabeleid Enschedese Haringparty

Beste bezoeker van de Enschedese Haringparty,

Om de Enschedese Haringparty 2021 te kunnen bezoeken vragen wij om een coronatoegangsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Vanaf 1 juli 2021 kunt deze 3 coronatoegangsbewijzen laten zien via de CoronaCheck-app. Meer informatie hierover vindt u op www.rijksoverheid.nl/coronabewijs-voor-evenementen.

Het is belangrijk dat u de volgende stappen doorloopt:
Stap 1: Download de CoronaCheck-app: De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store. U kunt met de app maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien Heeft u geen smartphone of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Dan kunt u het coronabewijs uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Stap 2: Upload één van de volgende drie bewijzen in de CoronaCheck-app:
Testbewijs – maak een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties op Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat u maximaal 40 uur voor uw bezoek aan de Haringparty getest bent. Binnen 1 uur krijgt u de uitslag. Test u positief? Dan kunt u niet naar de Haringparty en gaat u in quarantaine. Bent u negatief getest? Vul uw ophaalcode van de negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. Of klik op de link in de e-mail die u van uw testlocatie krijgt.
Vaccinatiebewijs – ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl. Log in met uw DigiD. Uw vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM (als u daar toestemming voor hebt gegeven), GGD of het ziekenhuis. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl. Dit kan vanaf 24 juni aanstaande.
Herstelbewijs – Heeft u een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan geeft de GGD vanaf 1 juli 2021 een digitaal herstelbewijs af. Bij een positieve corona-sneltest van de GGD of andere commerciële aanbieder niet. Log in met uw DigiD. De gegevens van uw herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl.
De uitslag van een serologische coronatest is niet bruikbaar als herstelbewijs in de CoronaCheck-app.

De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt van uw coronabewijs automatisch een QR-code. Deze code laat u scannen bij de ingang van de Haringparty. Bij een groen scherm heeft u een geldig coronatoegangsbewijs.

Met de QR-code van het coronatoegangsbewijs ziet de persoon die uw code scant alleen uw:
• voorletters van uw naam; en
• geboortedatum.
De CoronaCheck-app laat niet zien of u getest, gevaccineerd of recent hersteld bent. De persoon die de QR-code scant, ziet alleen een groen scherm.
Vergeet bij een bezoek uw legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.

We hopen dat bovenstaande duidelijk is voor jullie. Mochten er vragen zijn dan zijn we uiteraard graag!

Hartelijke groet,
Team Enschedese Haringparty