Enschedese Haringparty

De Enschedese Haringparty was weer een groot succes

Politicus Pieter Omtzigt heeft tijdens de Enschedese Haringparty de Enschede Haring ontvangen. Enschedeër Omtzigt kreeg de onderscheiding uit handen van Military Boekelo-Enschede-voorzitter Robert Zandstra, die vorig jaar met het beeldje werd gelauwerd. De Enschedese Haringparty werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door uitgeverij Van Deinse Media in samenwerking met diverse partners en sponsoren. Ook nu was de locatie het G.J. van Heekpark.

De reden voor de organisatie om Pieter Omtzigt te eren is zijn niet aflatende inzet in de Haagse politiek om misstanden bloot te leggen en, zoals hij dat stelt, de betonrot in onze rechtsstaat te herstellen. Met het kinderopvangtoeslagschandaal, maar ook met het onderzoek naar het rechtssysteem in Malta toonde Omtzigt zich een doorzetter met een grote dossierkennis. Pieter Omtzigt is het type politicus waar Nederland en uiteraard Twente en Enschede trots op kunnen zijn.

De Enschedese Haringparty was weer een groot succes. Burgemeester Roelof Bleker opende het programma. Naast de proeverij van de nieuwe haring, is de veiling een vaste traditie. Diverse uiteenlopende kavels kwamen onder de hamer. Ook dit jaar was het goede doel van de veiling de Enschedese afdeling van de Stichting Leergeld, die zich inzet om kinderen uit minima gezinnen te steunen met leermiddelen, deelname aan sport, het behalen van een zwemdiploma of een culturele activiteit. De doelstelling is dat via de Stichting Leergeld kinderen ondanks de financiële situatie thuis, toch de kans krijgen zich te ontwikkelen en niet buiten worden gesloten.

Nadat de laatste kavel, het traditionele vaatje nieuwe haring, was gekocht door Norman Smit van BMD Advies kon de opbrengst worden bekendgemaakt. Dit jaar was dat €25.4000 een bedrag waarmee ondernemend Enschede zich weer van zijn beste kant liet zien.

“Vier de komst van de Hollandse Nieuwe”

De ingrediënten van dit bruisende en hoogstaande evenement zijn:

  • Circa 400 bezoekers
  • Spectaculaire veiling
  • Opbrengst voor het goede doel: Stichting Leergeld Enschede
  • Het traditionele afhappen
  • Proeven van verse haring
  • Culinaire hoogstandjes en topwijnen
  • Netwerken op niveau

Wij hopen jullie natuurlijk weer te zien op de achtste editie van de Enschedese Haringparty met veel gezelligheid, netwerkmogelijkheden en culinaire verrassingen. Hopelijk tot 2023!

Terugblik 2022

Bekijk hier een sfeerimpressie van de Enschedese Haringparty 2022.