Het goede doel

Muziekkoepel G.J. van Heekpark

De plannen zijn er! Volgend voorjaar zullen de eerste voorstellingen plaats vinden in het nieuwe muziek- en theaterpaviljoen in het G.J. van Heekpark. Dat past mooi bij het 700-jarig bestaan van Enschede. Initiatiefnemer Gerard Oude Vrielink is er blij mee.

Hij kreeg in 2018 de Enschede Haring uitgereikt. Want hij zet zich als lid van de Commissie van Beheer al tientallen jaren in voor het park, dat in 2018 het honderdjarig bestaan vierde. De afgelopen jaren is er voor 4,5 miljoen euro geïnvesteerd in de fraaie groene long. De nieuwe muziekkoepel wordt de kers op de taart.

Van Heekpark Cultuur Podium

De voorlopig werktitel: Van Heekpark Cultuur Podium. Maar het paviljoentje moet nog een echte mooie naam krijgen, passend bij het eigentijdse ontwerp van IAA Architecten: een open stalen constructie waar het zonlicht vrij spel heeft. Een transparante folie houdt regen en wind buiten. Belangstelling genoeg. Nu de centen nog. Gerard Oude Vrielink hoopt dat het bedrijfsleven de knip trekt. Het paviljoen kost vier ton, bij de gemeente is een bijdrage van anderhalve ton aangevraagd en er is een ton aan garanties toegezegd. Dus nog 150 mille te gaan. Daarom: “We hopen dat bedrijven ook willen bijdragen.”

Terugblik 2023

Ook in 2023 ging de opbrengst van de veiling (met als klapstuk het eerste vaatje haring) naar Stichting Leergeld Enschede. Direct na de veiling is de cheque met de opbrengst van €33.800,- aan de stichting aangeboden. We zijn dankbaar met zo’n mooie opbrengst, want ieder kind moet de kans krijgen om mee te doen aan leuke en leerzame activiteiten!