Terugblik 2023

Enschedese Haringparty wederom groot succes

De Enschedese Haringparty werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door uitgeverij Van Deinse Media in samenwerking met diverse partners en sponsoren. Ook nu was de locatie het G.J. van Heekpark. De prachtige locatie in combinatie met het zonnige weer maakten het een fantastische avond. Het feit dat de haring nog niet vet genoeg was mocht de pret absoluut niet drukken.

Rachel Denneboom kreeg tijdens de Enschedese Haringparty de Enschede Haring overhandigd. De reden voor de organisatie om Rachel Denneboom te eren is haar niet aflatende inzet voor alle bewoners van Enschede. En dan ook echt álle inwoners van Enschede, want voor Rachel is iedereen gelijk. Dit jaar nam ze afscheid als voorzitter van het 4-5 mei comité, daarnaast is ze als raadslid van de VVD al vele jaren betrokken bij allerlei maatschappelijke en culturele organisaties in Enschede. Een dame waar de stad trots op kan zijn.

De Enschedese Haringparty was weer een groot succes. FC Twentenaren Wout Brama en Maud Roetgering openden het programma, verder werd de avond geleid door presentator Niels Veurink. Naast het happen van de haring is de veiling een vaste traditie. Diverse uiteenlopende kavels kwamen onder de hamer bij veilingmeesters Coen Brinkman van Twepa en Geert Venema van Hofsteenge & Wesseling Notarissen. Ook dit jaar was het goede doel van de veiling de Enschedese afdeling van de Stichting Leergeld, die zich inzet om kinderen uit minima gezinnen te steunen met leermiddelen, deelname aan sport, het behalen van een zwemdiploma of een culturele activiteit. De doelstelling is dat via de Stichting Leergeld kinderen ondanks de financiële situatie thuis, toch de kans krijgen zich te ontwikkelen en niet buiten worden gesloten.

Nadat de laatste kavel, het traditionele vaatje nieuwe haring, was gekocht door Norman Smit van BMD Advies kon de opbrengst worden bekendgemaakt. Dit jaar was dat € 33.800, een bedrag waarmee ondernemend Enschede zich weer van zijn beste kant liet zien.

Foto’s 2023

Een sfeerimpressie van de Enschedese Haringparty 2023. Meer foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina. 

Fotografie: Masterphoto en Emiel Muijderman